Search
el-GRen-GB
Language

Δραστηριότητες

Συνάντηση του Συντονιστή του ΓΠΚΒ Καθηγητή κ. Π. Λιαργκόβα  με Μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Νοτίου Κορέας

Συνάντηση του Συντονιστή του ΓΠΚΒ Καθηγητή κ. Π. Λιαργκόβα με Μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Νοτίου Κορέας

Ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (ΓΠΚΒ) Καθηγητής κ. Π. Λιαργκόβας συναντήθηκε την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, στο Μέγαρο της Βουλής, με τους κ.κ. Dong-Chun Lim και Dae-Hyoung Cho, Μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Νοτίου Κορέας.

Τα δύο Μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Νοτίου Κορέας έθεσαν ερωτήματα στον Συντονιστή αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις της, καθώς και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στον αναπτυξιακό κυρίως τομέα.

Ο κ. Λιαργκόβας, αφού ενημέρωσε για την οργανωτική δομή και τις αρμοδιότητες του ΓΠΚΒ, αναφέρθηκε στην πρόοδο της Ελλάδας μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας.

«Η ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά «θα έρθει σταδιακά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Τότε μόνο, τομείς με συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός, θα μπορέσουν να ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις και θα οδηγήσουν σε βελτίωση του οικονομικού και επιχειρηματικού κλίματος».

 

Print
7148

Επικοινωνία

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 Βουλή των Ελλήνων
Επιστροφή πάνω